SLAPEN & ETEN

Mama Shelter - Rue de Bagnolet 109

Dit hotel wordt gerund door een vader en zijn twee zonen. Het hotel heeft een superinrichting en geen hoekje is hetzelfde. Zo ook het restaurant en de bar. Ooit een lamp van opblaasbare zwembanden gezien? Je kan hier uitstekend slapen en het restaurant is ook een aanrader. De familie heeft Italiaanse roots en dat merk je aan de pizza's. Die zijn erg smakelijk. Laat wel wat ruimte over voor het toetje. De aardbeien-merengue cake is om te smullen

ETEN

De Costes Group heeft verschillende zaken, zoals L'Avenue, Café Marly en Brasserie Thoumieux.


L'Avenue - Avenue Montaigne 41

Bij Café Marly kan je heerlijk lunchen met uitzicht op het Louvre. Hier kan je terecht voor een heerlijke omelet, een super Bellini en asperges met truffel. Heb je nog zin in een toetje? De cheesecake is een must. Niet echt cheap, maar dan zit je wel op een verwarmd terras met veel bekijks. Echt Paris chic!

 

Café Marly - Rue de Rivoli 93 - Palais du Louvre

Thierry Costes laat je trendy Parijs ontdekken en hij heeft ook nog eens verstand van lekker eten. Bij Café Marly kan je heerlijk lunchen met uitzicht op het Louvre. Ben je net als wij gek op rauw rood vlees dan is de steak tartaar een must.

 

Brasserie Thoumieux - Rue Saint Dominique 79

Net iets hoogstaander en verfijnder dan je zou verwachten van een brasserie. Alleen jammer van de locatie (in een hotel). Ondanks dat zeker een aanrader als je zin hebt in een ongecompliceerde maaltijd.

 

Les Cocottes de Constant - Rue Saint-Dominique 135

Bon chef heeft in één straat maar liefst drie restaurants. De prijs loopt op van betaalbaar tot net even wat dieper in de buidel tasten. Les Cocottes is de middelste van de drie. De naam zegt het al; heerlijk prikken en bikken uit kleine potjes. De krab als voor- of lunchgerecht is niet te versmaden.

 

Kong - Rue du Pont Neuf 1

Hip, origineel en grappig restaurant met vanaf de vijfde verdieping een prachtig uitzicht. De inrichting is van de hand van Philippe Starck. De keuken is internationaal met een Aziatisch twist. Er zijn betere restaurants te vinden, maar de locatie en de beeldschone serveersters geven dit restaurant de WOW!-factor.

 

Spring - Rue Bailleul 6

Niet makkelijk te vinden. Eenmaal gevonden ga je genieten van een menu waar je versteld zal staan van de creatieve creaties die worden geserveerd. Daniel heeft nu ook een bistro geopend met de naam La Bourse et La Vie - Rue Vivienne 12. Dit is al een redelijke hotspot aan het worden dus reserveren is een aanrader.

 

Chateaubriand - Avenue Parmentier 129

Je moet hier wel even reserveren. Zorg dat je 's avonds niet al te laat gaat eten. Dan kan je daarna nog lekker de stad in voor een wijntje of een cocktail. Iedereen krijgt hetzelfde te eten, maar dan wel op sterrenniveau. Het vijfgangenmenu kost €45.- p.p. en voor die prijs krijg je er ook drie amuses bij. Het is Sergio Hermans in bistrovorm. Je mond krijgt de ene na de andere smaakexplosie te verwerken. Als je in Parijs bent, moet je hier zeker een keer gegeten hebben.

 

Brasserie Bofinger - Rue de la Bastille 5-7

Al jaren een begrip, en niet alleen onder de Parijzenaren. Veel lekkerbekken van over de hele wereld hebben de weg naar dit restaurant gevonden. Het eten is lekker, alleen de bediening laat soms te wensen over. Het kan best wat vriendelijker, maar dat geldt voor meer dingen in Parijs. Jammer is dat de tafels zo dicht op elkaar staan, maar dat komt vast door de hoge prijs van een vierkante meter in de stad.

 

Septime - Rue de charonne 80
Het is niet makkelijk om hier een tafeltje te bemachtigen daar het een Parijse hot spot is.
Lukt het je wel om aan te mogen schuiven dan kan je genieten van een fixed menu die
al je smaakpapillen laat exploderen. In het donkere huiskamer interieur voel je zeker thuis.

 

Le coq rico - Rue Lepic 98
Kip kip en nog eens kip is hier wat de klok slaat. Het plof kippen ras kennen ze hier niet.
Die zal zeker niet op je bord verschijnen maar geniet van overheerlijke Bresse of Challans.

 

Frenchie - Rue du Nil 5-6
Met zijn eigen kookboek op zak is zijn ster nog steeds reizende. Reserveren is een must
maar ja dan krijg ook heerlijk gerechten voorgeschoteld. Is er geen plek dan kan je het
proberen aan de overkant in de wijnbar. Daar serveren ze naast wijn ook diverse
eenvoudige voortreffelijke gerechten. Als je geen plekje hebt kunnen bemachtigen is Frenchie to go - Rue du Nil 9 misschien een leuke optie.

 

Jones - Rue Godefroy Cavaignac 43

Eerst was het Bones en begin 2016 is het omgedoopt in Jones. In de ochtend genieten
van een kopje koffie en in de avond van kleine gerechten vergezeld met een goed glas wijn.

  

In Parijs hebben vele beroemde chefs een restaurant. Zoek maar eens op Google.

CONCEPTSTORES

Colette - Rue Saint-Honoré 213

Designwarenhuis waar elk artikel is geselecteerd door eigenares Colette. Ze loopt altijd op allstars, veegt zelf de vloer en bedient de kassa. De etalages zijn een lust voor het oog en ze hebben er een goede collectie cd's en tijdschriften. Dat is voor ons als tijdschriftenfreaks erg handig. Dan slagen we in ieder geval in één keer.

 

Merci Merci - Boulevard Beaumarchais 111

Een klein trendy warenhuis vol hebbedingetjes. Van kleding en meubels tot schitterend papierwerk. Op zoek naar een trendy plastic servies in mooie kleuren? Zoek de kelder en je weet niet wat je overkomt. Van alles dat je koopt, gaat een deel naar een goed doel.

 

Caravane - Rue Pavée 6 / Caravane chambre - Rue Saint Nicolas 19 / Caravane emporium - Rue Saint Nicolas 22

Mis je nog wat gezelligheid thuis? Dan is een bezoek aan deze gezellige winkels zeker aan te raden. Superleuke spullen voor het hele huis. Mooi beddengoed, bijzondere servetten of grappige aardewerk schildpadjes. Pas op dat je niet teveel koopt. Het is niet echt prettig om de rest van de dag met een loodzware tas door Parijs te zeulen.

OVERIG

L'Eclaireur - Rue Malher 12 en Rue des Rosiers 3 (Marais)

Volgens kenners de beste modewinkel van Parijs, zonder de hebbedingetjes van Colette. Vanaf de straat kan je niet zien wat er in de winkel staat, want de entree in de vorm van een spiegelwand opent pas als je ervoor staat.

 

Deyrolle - Rue du Bac 46

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft er een beest in zijn pand? Het staat hier vol met opgezette dieren. Als je het vriendelijk vraagt, mag je een foto nemen. Zoek je een aap voor op het toilet of een wolf die je voordeur bewaakt? Dan ben je hier aan het goede adres. Ps. Alleen een mooie vlinder mag ook.

 

Cire Trudon - Rue de Seine 78

De beste geurkaarsen die er zijn en gelukkig voor ons (jammer voor hen) nog niet zo heel erg bekend. Ieder luchtje vertelt een verhaal. De Engelse illustrator Lawrence Mynott heeft de kaarsen voorzien van prachtige ouderwetse voorstellingen. Mijn favorieten zijn de geweldig ruikende nonnen Carmélte en Dada. Een andere kijk kan soms heel verhelderend zijn.

 

Dehillerin - Rue Coquillière 18-20

Dit is dé kookwinkel. Verzot op koken en op zoek naar kookspullen? Dan kan je hier je slag slaan. Koks over de hele wereld bestellen hier hun spullen. Voor iedere kookfreak een absolute must.

 

Pierre Hermé - Rue Cambon 4

De macarons van Monsieur Pierre zijn best prijzig, maar absoluut de moeite waard. Verlaat Parijs niet zonder één van zijn meesterlijke macarons te hebben geproefd. De karamel is onze favoriet.